NL – Nederlands

© Valantis Chatzikantis

© Valantis Chatzikantis

De Grieks/Nederlandse countertenor Mattias Pavlous, geboren op Rhodos, studeerde bij Christina Giannakopoulou en Aris Christofellis aan het Kodály Conservatorium in Athene, waar hij een eerste prijs ontving voor zijn solo diploma. In 2012-2013 was hij lid van de Operastudio Vlaanderen in Gent en met een Alexander S. Onassis Foundation beurs, heeft hij met Michael Chance, Jill Feldman, Peter Kooy en Rita Dams repertoire voor zijn Master in Oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag gestudeerd. Mattias volgde hiervoor een studie economie (Aristotle Univ. van Thessaloniki) en is afgestudeerd in International Business (MSc – Univ. van Groningen).


Met repertoire variërend van renaissance liederen tot barok cantates en van geestelijke muziek (Bachs Passies, de Messiah, Stabat Mater enz) naar opera tot contemporaire werken, verscheen Mattias in uitvoeringen van de Operastudio Vlaanderen in de Vlaamse Opera te Gent en Antwerpen, het Festival Oude Muziek in Utrecht, het Athene & Epidaurus festival en het Cecil Sharp House in Londen. Ook werkte hij samen met verschillende (oude) muziek ensembles en orkesten zoals het Bach Ensemble van het Koninklijk Conservatorium, La Risonanza, Musica Poetica, Latinitas Nostra, het Spectra Ensemble, Jeugd en Muziek orkest van Antwerpen, J.Pzn Sweelinck orkest.

Mattias vertolkte o.a. de rol van Ottone in G.F. Händels Ottone Re di Germania, Bertarido in G.F. Händels Rodelinda Regina de Longobardi, Ottone in C. Monteverdis L’incoronazione di Poppea, Farnace in Mozarts Mitridate Re di Ponto, Fulvio in Vivaldis Catone in Utica enz. Mattias zang ook de rol van Journalist in de première van de opera ‘‘Romy’’ van Joris Blanchaert (1976-). Eveneens was hij de Eerste Countertenor bij de première van ‘‘The hour of the last supper’’, een liturgisch drama van Philipos Tsalachouris (1969-) en in 2010 zong hij de soundtrack voor de speelfilm ‘‘Boy Eating the Bird’s Food’’ van Ektoras Lygizos (2013, Fantasia Prodcutions).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s